perjantai 1. helmikuuta 2013

Jälleen kynäruiskuilua.

Koululla oli taas kynäruiskun käsittely kurssi jossa opettelimme taas tekemään true flames kuvia. Meitä oli opettamassa Tavastian Jari Välkkynen ja Taru Kivinen.

Teimme liekit pienille puu levyille. Levyt maalattiin aluksi mustiksi jonka jälkeen alkoi liekkien teko.
Vaikeaahan se on kui mikä, mutta kyllä se rupesi vähän liekiltä näyttämään(etäisesti).
Työ vaiheet:
-musta levy
-liekin hehkun maalaus
-tausta liekit (kuva 1)
-Magentalla(vähän violetin tapainen väri) värjätään levyn reunat jotta kuva vähän elävöittyy
-sisäliekkien teko (kuva 2)
-Liekkien korostus valkoisella


2.
Pari kuvaa välistä puuttui.

Olin tyytyväinen tekooni vaikka välillä halusin lopettaa teon kesken, koska se oli niin vaikeaa ja joka vaiheessa tuntui että ei se tule onnistumaan.
Mutta jos tulette joskus kokeilemaan kyseistä liekin tekoa, minä kehotan jatkamaan työn tekoa vaikka se tuntuukin epäonnistuvan mutta kaikkien vaiheiden jälkeen se näyttää jo aivan eri työltä ja minun kohdallanin se oli palkitsevaa tehdä työ loppuun ja nähdä koko kokonaisuus.

Työ opetti kärsivällisyyden tärkeyttä paljon ja vieläkin ihmetyttää vähän koko työn teko :)

Kiitokset vielä Jarille ja Tarulle.

2 kommenttia:

  1. Hei Janne, muistan hyvin kun keskustelin kanssasi liekeistä ja niiden tekemisestä. Hienostihan sinä selvisit liekkien tekemisestä. Tämän blogisi pohdintaosuudet ovat opettajalle arvokasta luettavaa.(myös se toinen päivitys, jossa mietit oppimisiasi asioita.)

    VastaaPoista
  2. Olen huomannu että kirjoittamalla näitä pohdintoja autan itseäni muistamaan mitä on tehnyt ja oppinut. Ja usein tuleekin hetken mietintöjen jälkeen olo "että hei mähän osaan tän". kiitos vielä torstai päivästä ja useamminkin voi tulla pitään kursseja :D

    VastaaPoista